توجه !
این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
0% Complete
رفتن به صفحه اصلی
ارائه مجازی مقاله
لیست نشست ها
نمایشگاه پوستر(کشاورزی و منابع طبیعی)
مشخصات مقاله
کد مقاله
mpec-1015
منابع مقاله
عنوان
بررسی ترکیبات فنولی و شیمیایی اسانس دوگیاه نعناع (Mentha spicata L.) و کاکوتی (Ziziphora tenuior L.) از منطقه سردسیر جیرفت
نویسندگان
فاطمه شهدادی - مجبوبه شیرانی
چکیده
در این پژوهش دو گیاه دارویی بومی منطقه سردسیر شهرستان جیرفت با نام های نعناع (Mentha spicata L.) و کاکوتی (Ziziphora tenuiorL.) براي انجام آزمايشات نمونهبرداری شد. اسانس گیری از قسمتهای هوایی گیاهان (ساقه، برگ و گل) به روش تقطیر با آب صورت گرفت و اسانس های حاصل بوسیله دستگاه گاز کروماتوگرافی مجهز به طیفسنج جرمی آنالیز شد. میزان ترکیبات فنولی با استفاده از روش فولین سیو کالتو اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان ترکیبات فنولی کل مربوط به اسانس نعناع ( 77/255 میلیگرم گالیک اسید در میلیلیتر اسانس) و کمترین میزان ترکیبات فنولی مربوط به اسانس کاکوتی (37/210 میلیگرم گالیک اسید در میلیلیتر) بود. تجزیه و شناسایی اسانس این گیاهان با دستگاه گاز کروماتوگرافی مجهز به طیفسنج جرمی نشان داد که ترکیب منتون در اسانس این گیاهان مشترک است. در بین ترکیبات تشکیلدهنده روغن فرار نعناع بیشترین مقدار مربوط به کاروون (03/78 درصد) و دی لیمونن (19/7 درصد) بود و ترکیبات عمده اسانس کاکوتی شامل پولگون (5/78 درصد)، ایزو منتون ((38/7 درصد) و آلفا- ترپینن (61/2 درصد) بودند. در این تحقیق مشخص شد که اسانس دو گیاهان مورد مطالعه دارای ترکیبات فنولی و شیمیایی مناسبی بودند و میتوانند بهعنوان آنتیاکسیدان طبیعی در صنعت مواد غذایی و دارویی بکار روند.
فایل های مقاله
فایل پوستر مقاله
محتوای ارائه مجازی مقاله
نظرات
ثمین همایش ، سامانه مدیریت کنفرانس ها - نگارش 19.0.1