توجه !
این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
0% Complete
رفتن به صفحه اصلی
ارائه مجازی مقاله
لیست نشست ها
نمایشگاه پوستر(کشاورزی و منابع طبیعی)
مشخصات مقاله
کد مقاله
mpec-1139
منابع مقاله
عنوان
تاثیر دفعات محلول پاشی نانوکود NPK بر عملکرد کمی و کیفی نعناع فلفلی (Mentha piperita) در شرایط آب و هوایی استان بوشهر
نویسندگان
ایوب تکاوران - رحیم نیکخواه - مختار زلفی باوریانی
چکیده
زمینه: نعناع فلفلی با نام علمی Mentha piperita L. جهت اهداف داروسازی و مصارف صنایع غذایی استفاده می گردد. کشت این گیاه از لحاظ اقتصادی به دلیل توانایی تولید و ذخیره اسانس اهمیت دارد. اگرچه تولید متابولیت های ثانویه در گیاهان دارویی و معطر اساساً تحت تاثیر ژنتیک گیاه است، اما بیوسنتز آن ها بشدت تحت تاثیر عوامل محیطی می باشد. استفاده از مواد ریزمغذي به صورت برگپاش، به ویژه در خاك های قلیایی (که اغلب کمبود عناصر ریزمغذي دارند)، از روش هاي مناسب و مؤثر براي افزایش فاکتورهای موثر بر کیفیت و عملکرد اسانس گیاهان دارویی می باشد. هدف: این مطالعه به منظور بررسی تأثیر مقدار و دفعات محلول پاشی نانو کود NPK بر عملكرد کمی و کیفی نعناع فلفلی در شرایط آب و هوایی استان بوشهر اجرا گردید. روششناسی: آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلدان های چهار کیلوگرمی و در محیط باز با سه تكرار انجام گرفت. فاکتورهای مورد بررسی شامل محلول پاشی مقادیر مختلف نانو کودNPK (20-20-20) و کود معمولیNPK (20-20-20) در دو غلظت (2 و4 در هزار)، تیمار شاهد (عدم مصرف کود) و دفعات محلول پاشی (یک نوبت، دو نوبت و سه نوبت) بود که در مراحل ابتدایی رشد گیاه، اواسط دورۀ رشد و قبل ازگلدهی اعمال شد. صفات مورد بررسی شامل ارتفاع بوته، تعداد برگ، سطح برگ، وزن تر و خشک گیاه، شاخص کلروفیل، درصد اسانس و میزان عناصر N، P و K بود. یافته ها: نتایج نشان داد که اثر مستقل نوع کود، دفعات محلول پاشی و اثر متقابل این دو فاکتور برای تمامی صفات مورد بررسی نعناع فلفلی معنی دار بود. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در این پژوهش، نشان دهنده تاثیر مثبت کاربرد کودNPK به هر دو صورت معمولی و نانو در بالابردن کیفیت نعناع فلفلی بود. در تمامی صفات با افزایش غلظت هر کدام از کودها روندی صعودی در صفات مورد بررسی مشاهده شد. همچنین مشخص شد که دفعات محلول پاشی بر تمامی صفات تاثیرگذار بود، بدین صورت که با افزایش دفعات محلول پاشی در تمامی صفات افزایش معنی داری مشاهده شد. به طور کلی با توجه به نتایج به دست آمده، کاربرد نانوکود NPK در غلظت 3 در هزار و سه بار محلول پاشی که موجب بهبود صفات در نعناع فلفلی شد، به عنوان بهترین تیمار معرفی می گردد.
فایل های مقاله
فایل پوستر مقاله
محتوای ارائه مجازی مقاله
نظرات
ثمین همایش ، سامانه مدیریت کنفرانس ها - نگارش 19.0.1