توجه !
این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
0% Complete
رفتن به صفحه اصلی
ارائه مجازی مقاله
لیست نشست ها
نمایشگاه پوستر(کشاورزی و منابع طبیعی)
مشخصات مقاله
کد مقاله
mpec-1043
منابع مقاله
عنوان
بررسی تأثیر مرحله فنولوژی بر کیفیت علوفه گونه دارویی آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) در بوم سازگان مرتعی شهرستان بشرویه
نویسندگان
رضا یاری - مهناز زینبی - مصطفی پارسا محبی
چکیده
گیاهان خصوصاً گیاهان دارویی و صنعتی نقش مهمی در حفظ و تعادل اکوسیستم های طبیعی دارند و با آگاهی از مرحله فنولوژی و تأثیر آن بر کیفیت علوفه و ارزش غذایی آن می توان راهکارهای مناسبی را برای مدیریت مرتع و بهره برداری اقتصادی قرار داد. در این بین گونه هایی که ارزش دارویی و علوفه ای دارند از اهمیت زیادی برخودار می باشند، آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) از این دسته گیاهان در مراتع شهرستان بشرویه می باشد و شناخت ارزش غذایی آن بستر مناسبی در جهت مدیریت مرتع و بهره-برداری این گیاه دارویی می باشد. بدین منظور در دو مرحله رشد رویشی و زایشی از سه پایه گیاهی نمونه ها جمع آوری شد. شاخص های ارزش غذایی با روش های استاندارد در آزمایشگاه تعیین شده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t انجام شد. نتایج نشان داد میزان پروتئین خام(CP) در مرحله رویشی 08/21 و در مرحله زایشی 67/15، انرژی متابولیسمی(ME) در مرحله رویشی 32/12 و در مرحله زایشی 41/6 می باشد. مراحل فنولوژیک بر ارزش غذایی این گونه معنی دار است و با رشد گیاه در اثر کاهش میزان پروتئین خام از قابلیت هضم ماده خشک و انرژی متابولیسمی از کیفیت علوفه کاسته می شود.
فایل های مقاله
فایل پوستر مقاله
محتوای ارائه مجازی مقاله
نظرات
ثمین همایش ، سامانه مدیریت کنفرانس ها - نگارش 19.0.1