توجه !
این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
0% Complete
رفتن به صفحه اصلی
ارائه مجازی مقاله
لیست نشست ها
نمایشگاه پوستر(کشاورزی و منابع طبیعی)
مشخصات مقاله
کد مقاله
mpec-1142
منابع مقاله
عنوان
بررسی میزان فنل کل در میوه برخی ژنوتیپهای زرشک در ایران
نویسندگان
زهرا بهراد - حسین قاسم زاده - فاطمه سفیدکن - حسن رضادوست - احمد بالندری
چکیده
تیره زرشک (Berberidaceae) شامل 15 جنس و 650 گونه بوده که در کل جهان پراکنده است و اهمیت بسیار زیادی در صنایع دارویی و غذایی دارد. در این پژوهش، فنل کل میوه 55 ژنوتیپ زرشک در ایران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق می تواند در کارهای اصلاحی و تعیین ژنوتیپ برتر در آینده مورد استفاده قرار بگیرد. نمونه های میوه، از با غ کلکسیون زرشک واقع در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد و همچنین از رویشگاههای طبیعی زرشک در استانهای مختلف جمع آوری گردید. نمونه های خشک شده به خوبی آسیاب شد و استخراج عصاره با استفاده از حلال متانول 80% و به مدت یک ساعت بر روی شیکر انجام گردید. عصاره استخراج شده پس از صاف شدن، روتاری و فنل کل به روش فولین سیکالچو اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس فنل کل نشان داد که میزان فنل کل عصاره تهیه شده از ژنوتیپهای مختلف، دارای اختلاف معنیدار در سطح احتمال یک درصد بود. نتایج مقایسه میانگینهای ژنوتیپهای مختلف نشان داد که بیشترین میزان فنل کل با میانگین 4.2 میلی گرم هم ارز گالیک اسید در میلی لیتر عصاره در کد ژنوتیپ 1-4 وجود داشت و کمترین میزان فنل کل با میانگین 1.7 میلی گرم هم ارز گالیک اسید در میلی لیتر عصاره در کد ژنوتیپ 4-23 مشاهده شد. نتایج نشان داد که زرشک دارای تنوع زیادی از نظر ویژگی فیتوشیمیایی در ژنوتیپ های مختلف است و منبع ژنتیکی ارزشمندی برای اصلاح و به نژادی می باشد.
فایل های مقاله
فایل پوستر مقاله
محتوای ارائه مجازی مقاله
نظرات
ثمین همایش ، سامانه مدیریت کنفرانس ها - نگارش 19.0.1